Site icon Svarta Rubriker

AIK slår Djurgården med 1-0

Inför dagens derby sa Anne Mäkinen att AIK är betydligt starkare än vad man var i våras när man slog Djurgården senast. Med mittbacksklippan Evelina Finndell och anfallsvärvningen Kaisa Collin borta var det ändå med en viss oro man tog sig ann Djurgården som stuckit iväg lite i tabellen. Efter 90 minuter spelade var det dock lätt att förstå vad Mäkinen pratade om. AIK stod för en otroligt stabil insats, släppte inte till en målchans och vann matchen betryggande.

Det här derbyt inleddes dock riktigt svagt för båda lagen. Första halvlek var något av ett sömnpiller och det skulle dröja innan något av lagen fick ett skott på mål. Det mest händelserika var att Rosa Kafaji nog skulle haft straff när hon revs ner i straffområdet men domaren ville annorlunda.

I andra halvlek tog AIK kommandot tidigt, rullade boll snabbare och kom in i straffområdet oftare. 1-0 hängde i luften när hemmalaget fick ett bra frisparksläge. Hayashis skott räddades ut till hörna varpå japanskan fick chansen att serva in bollen på nytt. Efter lite flipperspel landade bollen till slut hos Linda Hallin som satte det ledningsmålet. Med det försvarsspel AIK stod för idag så innebar det att segern var säkrad.

– Jag är riktigt stolt över oss. Allting börjar falla på plats och jag tycker vi bygger vidare efter den senaste matchen. Krysset mot Kristianstad var riktigt stort och vi tog med oss den energin idag och stod för riktigt stabila 90 minuter, säger AIK:s mittback Hannah Davison som idag stod för sin bästa insats för säsongen.

– Andra halvlek var rolig. Vi visste att de skulle spela mycket långbollar och som tur är så är huvudspelet en av mina styrkor. Vi spelade till våra styrkor idag och det hjälpte oss. Jag är glad över att vi höll nollan.

Fyra poäng på två matcher nu, varav en kom mot Champions League-motstånd. Davison håller med Mäkinen om att det är ett starkt AIK som går in i hösten.

– Uppehållet var bra för oss. Vi fick läka några skador och rensa skallen. Vi är bättre tränade nu och vi bondar verkligen som lag, det syns på planen. Alla ger 100 procent och vi är redo att vinna matcher.

Huvudtränare Maiju Ruotsalainen utvecklar:

– Vi börjar bli vana vid den här nivån. Vi tränar ännu bättre nu efter semestern och vi är i bättre form, nu kan vi höja nivån. Alla vet att med bättre fysisk status så kommer det bättre självförtroende. Spelarna är starkare, mer vana vid tempot och blir bara bättre och bättre.

Vad säger du om Hannah Davisons insats?

– Hon är galen, hon vill bara vinna och vinna varje boll. Det är roligt att ha såna spelare med en sådan mentalitet. Hon hjälper hela backlinjen att bli tuffare och tuffare. Det är bra att ha spelare som inte är rädda för någonting.

Foto: Daniel Bengtsson

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version