Site icon Svarta Rubriker

AIK-supportrar går samman och hjälper dem som inte klarar sig själva

Under söndagskvällen startades Facebookgruppen ”Svartgula familjen till er tjänst”, ett initiativ av AIK-supportrar att hjälpa andra i dessa kristider. Tanken är att personer som är fast i sina hem ska få hjälp med sådant de nu inte kan göra själva, exempelvis gå till affären och apoteket, rasta hunden eller översätta viktig information. Bakom initiativet står Mathias Johansson:
– Jag vet vilken kraft som finns där ute och hur stor effekten kan bli när man väl gör någonting. Jag kände att jag inte bara kan stå och titta på. Jag funderade på det igår och sen gick det snabbt. Vi fick upp en sida på kvällen och nu är det 500 som gillar. Det visar på att det finns en kraft. Det här är i sin linda och ingen vet var initiativet eller viruset tar vägen. Vi får jobba dag för dag, vecka för vecka, säger Mathias.

Till en början har responsen varit god och ett tiotal personer har redan aktivt anmält intresse om att de finns tillgängliga om någon behöver hjälp. Exakt hur det ska gå till rent praktiskt kommer utkristalliseras med tiden.
– Ambitionen och tanken är att man ska hitta till sidan och skriva där att man behöver hjälp. Det kan även vara mun till mun, att någon snappar upp att en person behöver hjälp. Nu är det viktigt att få ut sidan brett och att folk sprider ordet. I den bästa av världar hoppas man att det blir en samhällsgrej av det hela och att nationell media snappar upp det. Det kan bli både smått och stort. Är det ingen som hittar hit så har vi i alla fall gjort vad vi kan. Att hjälpa en är bättre än ingen, lyckas vi hjälpa 10 den här veckan är fantastiskt.

Utöver att organisera hjälp till folk i sina hem kommer även Mathias finnas vid Råsunda Torg mellan 17 och 18. Tanken är att han ska stå där varje dag så länge det är möjligt och hålla i en slags ”marknad”. Folk kan komma och hämta saker som de är i akut behov av, och lämna sådant som de kanske har ett överflöd av.
– Jag har själv en handspritflaska som jag fördelat upp och tar med, det finns om folk vill hämta. Man ska kunna lämna saker till bättre behövande. Jag kanske står där en timme ensam idag, men i den bästa av världar är det åtminstone en som skänker och en som hämtar.

Klicka här för att komma till Facebookgruppen ”Svartgula familjen till er tjänst”

Illustration: Christopher Anderton

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version