Site icon Svarta Rubriker

AIK tar tillbaka serieledningen efter seger mot Kalmar

Efter att förra helgen fått sin tio matcher långa segersvit bruten är AIK nu åter tillbaka på segerstigen. Dagens motståndare Kalmar är ett lag som under sommaren har skuggat topptrion i tabellen men tappat en del mark de senaste veckorna.

Det skulle bara ta tio minuter innan lagets skyttedrottning Adelisa Grabus hittade nätmaskorna för trettonde gången den här säsongen efter att lagkapten Matilda Rosqvist hittat in med ett lågt inlägg. Bara två minuter senare tilldelades AIK en straff och Grabus kunde sätta sitt andra för matchen.

Tack och godnatt? Tyvärr inte.

Trots att AIK dominerade totalt i början av matchen lyckades Kalmar hitta en reducering. Mimmi Asperot i bortalaget knorrade upp ett distansskott i krysset, helt otagbart för Milla-Maj Majasaari i AIK-målet.

Det verkade dock som att AIK snabbt kunde ta död på den lilla nerv Kalmar skapade. En minut senare hittade Samantha Ammanuel in till 17-åriga Rosa Kafaji som på volley satte 3-1 till serieledarna.

Kunde vi räkna in tre poäng nu? Nej.

AIK kom i våg på våg, speciellt genom kapten Rosqvist på högerkanten, men det var ändå Kalmar som gjorde matchens femte mål. Återigen Mimmi Asperot som den här gången kunde lobba in reduceringen för gästerna.

AIK har i år vunnit sina matcher mycket tack vare dominans i första halvlek. Efter paus har motståndarna för det mesta lyckats stänga igen, till viss del med anledning av att storstjärnan Jenny Danielssons krafter börjat tryta. Idag började Danielsson på bänken och kastades in som ett offensivt vapen i andra halvlek istället.

AIK tryckte på och hade flera chanser till att öka på ledningen samtidigt som gästerna hade svårt att hitta offensivt straffområde. Adelisa Grabus kom helt fri med målvakten, blev nedriven och det borde blivit straff och rött kort, men domaren signalerade för inspark.

Trots elva hårt kämpande motståndare och en dålig domarinsats så var Kalmar aldrig riktigt nära på att kvittera. AIK kunde hålla ifrån och ta sin elfte seger på tolv matcher. Trepoängaren innebär att AIK återtar serieledningen med två poäng före Morön och har fem poäng ner till Hammarby under uppflyttningsstrecket.

Foto: Daniel Bengtsson

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version