Site icon Svarta Rubriker

Är coronaviruset lösningen på AIK:s anfallsproblem?

Nej, troligtvis inte. Det var en rolig tanke som bollades upp i supporterpodden Testa Stör och som sedan har spunnits vidare på Twitter. All fotboll i Kina har ställts in på grund av det nya coronaviruset COVID-19. Detta tycks då öppna upp för att många spelare som i sommar ska spela EM borde vilja byta klubb och få lite matcher i benen. En rad stjärnspelare huserar idag i den kinesiska ligan, men det är inte många transferfönster som fortfarande är öppna. Vill de spela matcher är Allsvenskan ett av få alternativ.

Jag har ägnat förmiddagen åt att reda ut hur spelare som idag är i Kina resonerar kring den närmsta framtiden. Tyvärr är inte agenter till spelare som Marko Arnautovic, Marek Hamsik och Hulk jätteenkla att få tag i. Någon som däremot svarade var Mikael Kallbäck vars agentur har två spelare i Kina idag, Nikola Djurdjic och Elizabeth Addo.
– Det är svårt att få bra koll på läget. Ingen vet vad som händer, man får vänta och se. Det sista jag har hört så kommer båda ligor att börja spela men man vet inte när. Spelarna har sina kontakt oavsett, men de måste ju spela matcher. Det är en ovisshet, det är det samma för alla, tränare och spelare. 

Kallbäck tror inte att virusutbrottet kommer göra att spelare flyr landet. Den troligaste effekten är att de kinesiska ligasäsongerna får en förskjutning.
– Lagen är igång och tränar och spelar träningsmatcher. Försäsongen går enligt plan. Klubbarna vi har relation med är i full gång med försäsongen. Det har inte kommit någon indikation att säsongen inte skulle komma igång, det som är att den kan bli fördröjd.


Foto: Rain Rannu/Flickr

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version