Site icon Svarta Rubriker

Det är inget aprilskämt – Björn Wesström är ny klubbdirektör i AIK Fotboll

När AIK på onsdagskvällen meddelade att Björn Wesström blir ny klubbdirektör/VD var det många som trodde att det var ett aprilskämt, inklusive jag själv. Men snabbt blev jag upplyst om att AIK har meddelat marknaden om denna ändring i aktiebolaget och mer definitivt blir det inte. Björn Wesström lämnar sin post och blir VD i klubben. What the fuck.

Det slog ner som en bomb, och den spontana känslan är att detta inte är så bra. Det råder inga tvivel om att Björn Wesström är en oerhört kompetent man som alltid vill AIK:s bästa, men är det bästa för AIK verkligen att ha honom på VD-posten? Han har visat sig vara bra på att arbeta med ungdomar och med A-lag, han har varit en grym chefscout och en ännu bättre sportchef, men nu ska han alltså in på kansliet och bli verkställande direktör.

Som VD tror jag att Björn kommer ha ett jättegott inflytande på AIK:s elitverksamheter. Herrarnas A-lag kommer säkert gå jättestarkt, han har redan mycket kontakt med Anne Mäkinen så jag oroar mig inte för att damerna ska glömmas bort och han själv värnar väldigt mycket om ungdomsleden. Frågan är bara hur duktig han är på att bedriva företagsverksamhet.

Förhoppningsvis får jag tag i honom för en längre intervju. Då vill jag gärna veta hur planen ser ut nu. Vad vill han uppnå? Vem blir hans ersättare? Har ni läsare några frågor ni vill att jag ska vidarebefordra kan ni mejla mig på love@svartarubriker.se eller skriva till @love_lin på Twitter.

Foto: Jojje Lidén

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version