Site icon Svarta Rubriker

Förlust mot BP – sviten är bruten

AIK inledde årets Elitettan med att vinna 10 av 10 matcher. Men i den elfte omgången kom också den första förlusten. I värmen på Grimsta IP föll AIK med 1-0.

En framgångsfaktor i år har varit att AIK aldrig underskattat sina motståndare, och det gjorde inte Sjöblom och Svanströms tjejer idag heller. Alla var införstådda i att BP var ett hårt jobbande lag och att de skulle bli svåra att besegra. Förra året vann BP det här mötet med 2-1.

AIK inledde med att ha betydligt mer boll och komma till fler chanser än BP. Hemmalaget var inte särskilt intresserade av att anfalla, men när de väl gjorde det som blev det ofta svettigt. När matchen gick till halvtidsvila hade AIK kommit till bättre lägen, men det kändes fortfarande vidöppet.

Andra halvlek fortsatte på samma vis. BP försvarade med nio spelare bakom boll och AIK försökte förgäves luckra upp försvaret. Efter en timme lämnade Sophia Redenstrand planen haltandes med ett lindat knä och in kom Rosa Kafaji som direkt bidrog med energi i anfallsspelet.

Tyvärr var det också efter att Kafaji förlorat en duell i försvaret som BP kunde slinka igenom och Emma Lundh kunde stänka upp 1-0 i nättaket med en kvart kvar att spela.

AIK inledde direkt en forcering och kom till flera farliga lägen. BP var dock kompakta i sitt försvarsspel och de skott som inte blockades av en försvarare räddades av hemmalagets målvakt eller, som i sista minuten, gick i ribban.

Efter matchen var det en grupp med besvikna AIK-spelare som samlades i en ring på mittplan.

– Vi sa att det är helt okej att vara besviken efter den här matchen. Flera matcher så har bollen studsat rätt och studsat in, men nu studsade den på linjen och ut. Jag vet inte om vi förtjänar att förlora idag. Jag tycker inte att BP gör en fantastisk match men de är effektiva och gör mål på sin chans. Vi borde ha gjort mål på våra chanser, kanske redan i första halvlek, då hade matchbilden sett annorlunda ut, säger huvudtränare Caroline Sjöblom.

– Vi har pratat mycket om BP och att vi har en historik mot dem. De gör ofta årets match när de möter oss här på Grimsta. Från att vara ett mittenlag så ser de ofta ut att vara ett topplag när de möter oss. De gör en kraftsamling, det är många spelare i BP som är fostrade i AIK eller har en historik i AIK och vill visa att de är bättre än när de fick lämna klubben. 

Medan BP-spelarna firade som om de vunnit SM-guld stannade flera vitklädda kvar på planen och satt och hängde med huvudet. Efter att ha vunnit tio raka tog den första förlusten hårt.

– Vi är otroligt besvikna. Jag tror vi är besvikna över att vi inte gör mål på de chanser vi har för vi kommer ändå till bra lägen, både i första och andra halvlek. Det är mentalt jobbigt att leverera helg efter helg. Bollen har studsat in flera matcher när vi varit nära oavgjort, idag får vi inte den turen vi behöver, säger Sjöblom.

Foto: Linus Kilander Xu

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version