Site icon Svarta Rubriker

Fortsatt publikfritt på Skytteholm

När AIK i helgen förlorade mot BP hördes ett ovant ljud. Jublande människor, folk som klappade i takt och personer som skrek på domaren. Brommapojkarna hade tagit till sig att det nu får vistas upp till 50 åskådare på matcherna, utöver de som jobbar runtomkring matchen.

AIK har dock valt att inte utnyttja de nya restriktionerna och släppa in 50 personer på Skytteholms IP. I våras meddelade klubben att det är ”alla eller ingen” som gäller och trots att damerna brukar ha betydligt färre besökarna än herrarna så gäller det beslutet hela föreningen. AIK:s vice klubbdirektör Fredrik Söderberg förklarar beslutet:

– Vårt resonemang bygger på att vi inte vill ställa verksamheter mot varandra. Har vi haft en princip som gäller för hela AIK Fotboll så ska den fortsätta gälla för hela AIK Fotboll. Principiellt skulle det skicka väldigt konstiga signaler om vi gör olika för olika verksamheter, det blir svårt att få någon logik i det tyvärr. Däremot kämpar vi på för att stötta Sef och EFD i arbetet med att hitta lösningar för att öppna upp för publik, Söderberg.

Men hade supportrar verkligen tyckt att det blir så orättvist att damerna tar in en minipublik men inte herrarna?

– Om vi har fler än 50 årskortsinnehavare på damerna så blir det samma selektering där som någon annanstans egentligen. Även om inte individuella personer håller med om det så blir det en logik som inte jag får ihop. Det viktigaste är att vi kommer till bukt med frågan hur vi på ett snabbt och säkert sätt kan öppna upp för publik på fotbollsmatcher generellt. 

Hur går det arbetet?

– Jag tycker representanterna för elitfotbollen, Riksidrottsförbundet i stort och Svenska fotbollförbundet har tagit mark i diskussionerna. Jag upplever att det har lagts ganska hård press på sittande minister som har gett några vinkar att man utvärderar öppnandet. Jag tycker att representanter för fotbollen gör allt de kan för att komma till lösning i frågan.

Vad säger din magkänsla?

– Någonstans har jag mentalt utgått från att vi har en publikfri säsong 2020. Men ingen blir gladare… Eller ja, vi blir väl lika glada allihopa om det visar sig vara fel. 

Foto: Jojje Lidén

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version