Site icon Svarta Rubriker

Glädje och förtvivlan – tack för en historisk premiärhelg!

I fredags satt jag och min praktiserande CTO (d.v.s pappa) hela dagen och jobbade med att få klart sajten i tid. En förkylning hade sänkt mig tidigt i veckan och den intervjun med Tobias Ackerman fick skjutas upp till sista stund. Efter att ha jobbat i 14 timmar kunde vi till slut vid 23 på kvällen konstatera att Svarta Rubriker var färdigbyggd, då väntade bara att höra folkets dom.

På lördagen vaknade jag upp till en enad skara AIK:are som hyllade initiativet. Jag hade gjort rätt bedömning, det är fler som har tröttnat på dålig journalistik, det är fler som har saknat en sajt som Svarta Rubriker. Responsen har varit överväldigande med idel glada tillrop. Känslan just nu är att det här kan växa sig stort. Målet är att ingen AIK:are ska behöva lida av clickbaits eller se en mediakoncern profitera på vår passion när det passar dem.

Fotbollsmässigt blev helgen dock inte alls vad man hade önskat sig. Derbyt under lördagen var på förhand en tuff match. Det som känns surt är att AIK leder matchen två gånger om och sedan kollapsar för att orken tryter. Spelet talade dock för att vi kommer få se laget spela samma attraktiva fotboll som i fjol och att det här kan komma att bli en riktigt rolig säsong i Elitettan.

Herrarna har inte gjort annat än att göra oss oroliga och frågande hela vintern. Den kollektiva känslan har varit att laget inte kommer vara redo när cupen nu drar igång, och när Saku brände sin tredje superchans fick vi någonstans det bekräftat. Att hämta ikapp 0-2 var moraliskt livsviktigt. Om inte Ofori kommit in och räddat matchen åt AIK hade J-Södra garanterat vunnit och då vette tusan hur resten av säsongen sett ut.

Till veckan som kommer har jag flera spännande idéer i pipen. Förhoppningen är att kunna strössla ut lite unika knäck som ni inte skulle få läsa någon annanstans. Jag kommer även hålla järnkoll på nyhetsflödet och publicera det som känns relevant. De texterna kommer alltid hållas korta och konkreta, bara förmedla nyheter till AIK:are.

Jag vill rikta ett extra stort tack till alla som valt att stötta mig genom Patreon. Det värmer något enormt i februarifingrarna varje gång jag ser att någon valt att bidra till att jag kan fortsätta göra kvalitetsjournalistik om AIK. Några har även frågat om det går bra att swisha en donation och det gör det självklart, då är det 0704902772 som gäller.

Har ni några synpunkter, tips eller bara vill säga hej kan ni mejla på love@svartarubriker.se eller följa mig på twitter.

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version