Site icon Svarta Rubriker

Jenny Danielsson hade show när AIK krossade Sandviken med 5-0

AIK har inlett säsongen på ett fullkomligt lysande vis. 4-1-segern mot Hammarby följdes upp av en stabil 2-0-seger borta mot Allingsås. I dagens hemmapremiär stod seriefyran Sandviken för motståndet, och det skulle visa sig bli den lättaste matchen hittills.

AIK tog direkt kommando över matchen och ägde mest boll. Efter nio minuter serverade Jenny Danielsson anfallaren Adelisa Grbaus med en läcker yttersida och Grabus kunde distinkt sätta 1-0, hennes andra mål för säsongen. Firma Grabus/Danielsson var inte klara där. Tio minuter senare är de nära att göra en exakt kopia på 1-0-målet och kort efter det går det vägen igen. Danielsson till Grabus, 2-0 till AIK.

Jenny Danielsson har varit AIK:s bästa offensiva spelare i år. I en intervju med Svarta Rubriker inför säsongen varnade Caroline Sjöblom för att Danielsson kan avgöra matcher på egen hand. Idag fick vi bevis på det. Tio minuter före paus rann hon igenom försvaret och satte själv 3-0, och hon hade bud på mer i första halvlek. Men efter matchen hyllar hon sina lagkamrater.
– Jag tycker om att spela med Fia (Redenstrand) ute på kanten, vi har bra connection. Och jag älskar att spela med Grabus, det är härligt. Vi hänger mycket utanför planen också.

I andra halvlek slog AIK av lite på takten samtidigt som Sandviken desperat försökte reducera. Gästerna hade ett skott i stolpen och Majasaari i AIK-målet tvingades till en svettig räddning, men det kändes aldrig riktigt farligt. Matchen avgjordes definitivt i den 58:e minuten när Sophia Redenstrand skruvade en hörna direkt i mål. Med en kvart kvar att spela kunde AIK-talangen Piyatida Somkumpee öka på ledningen till 5-0, Somkumpees första A-lagsmål.

Det är en nöjd AIK-tränare som efter matchen kan konstatera att allting klickade.
– Spelmässigt så släppte det idag. Vi fick till mycket av det som vi har pratat om efter de andra matcherna så jag är jättenöjd spelmässigt. Vi visste att det är ett par nykomlingar vi möter och vi fick förhandsinfo att de kommer köra fembackslinje, då vågar vi trycka på. Men det är så här vi vill spela fotboll, säger Caroline Sjöblom.
Hon hyllar självklart även matchens lirare:
– Danielsson är fenomenal. Hon sprintar otroligt mycket på planen och det syns idag att när hon får upp farten så är hon överlägsen motståndare.

AIK har nu tagit nio av nio poäng och har en målskillnad på 11-1. En perfekt start och i dagsläget känns det som att AIK bli svårstoppade i år. Men det gäller att spelarna inte svävar iväg efter den här starten.