Site icon Svarta Rubriker

Kassaskåpsäkert i Borlänge – AIK alltjämt med full pott

När AIK idag skulle ta sig an nästjumbon Kvarnsveden var det knappast någon som räknat in en skräll. AIK kom till matchen med 9 raka segrar och det enda som talade för hemmalaget var att de gjort bra matcher mot både Hammarby och serietvåan Morön. AIK var dock ett par nummer för stora.

1-0 till serieledarna kom efter drygt 20 minuter genom ett distansskott av Johanna Lindell. 2-0 kom kort senare genom Jenny Danielsson, ett för henne typiskt mål där hon lyckas bli helt fri i straffområdet.

Utan att egentligen övertyga var AIK det klart bättre laget matchen igenom. Kvarnsveden gjorde sitt bästa att hitta målchanser genom långbollar, men AIK kunde skrattretande enkelt avväpna dem och istället rulla ut sin motståndare. Utöver ett ribbskott i 83:e minuten hade inte Kvarnsveden mycket att komma med.

2-0-segern innebar att AIK vunnit 9 av 9 i årets Elitettan. Tidigare under söndagen lyckades även Hammarby, Morön och Jitex vinna sina matcher. AIK har fortfarande sju poäng ner till tredjeplats, men det är nu tydligt vilka fyra lag som kommer göra upp om de två uppflyttningsplatserna.