Site icon Svarta Rubriker

Krönika: Låt den här säsongen bara ta slut

Vi alla har någon gång tänkt tanken. Hur jävla tråkigt måste det inte vara att hålla på Örebro? En klubb som ingen utanför Närke bryr sig om, en supporterbas utan identitet och ett lag som alltid slutar på plats åtta till tio. Mardrömmen måste ju ändå vara att hålla på ett lag som spelar betydelselösa matcher halva säsongen. Mot Örebro idag fick AIK ett litet smakprov på hur det är att vara Örebro. Tyvärr är Örebro bättre på att vara Örebro. De har ju rätt mycket erfarenhet av det.

Oavsett vilka AIK möter och i vilket skede av säsongen så brukar jag ha en lite kittlande känsla i kroppen på matchdagen. Även i somras när allting var nattsvart så kände jag att det skulle bli kul att se AIK spela. ”Nu jävlar vänder det! Tihi är Allsvenskans bästa mittback och Tom Strannegård kommer göra hattrick!” Så blev det ju aldrig, men känslorna fick åtminstone en att känna sig levande.

När Sotte, Lustig och Rogic kom blev det plötsligt en fröjd att följa AIK. Man kände sig som den slumrande jätten som helt plötsligt la märke till småfolket som trakasserade en. Vi slet oss ur våra bojor och började käka upp dem en efter en. Som AIK:are märkte man att Djurgården och Hammrby började darra i och med att vår hybris kickade in.

Sen kom en andra coronavåg, ett parodiskt landslagsuppehåll och nu var Allsvenskan inte så jävla rolig längre. Match mot Örebro inför noll åskådare i slutet av november… Två lag som gör upp om hedersamma mittenplatser… Jag klandrar ingen som valde att kolla tennis istället.

AIK:s spelare och ledare har varit tydliga med att motivationen finns där. Spelarna skäms över mittenplatsen och vill ge allt för att klättra i tabellen. En lätt sak att säga, tydligen betydligt mycket svårare att leva upp till. Efter bara några minuter spelade såg det ut som att de flesta spelarna redan gått på semester. Nabbe hade glömt bort hur man spelar fotboll, Paulos Abraham var helt vilse och Seb sprang och gömde sig. Det var egentligen bara Kahl och Rogic som spelade bra i AIK. Inte så konstigt kanske, den ena är ämnad åt bättre ligor, den andra har varit i den här situationen många gånger förr.

När Örebro stängde matchen med sitt 2-0-mål kan jag inte varit ensam med att känna; ”Jaha, det var ju tråkigt.” Varken mer, knappt mindre. I och med förlusten är den här säsongen så gott som över. Det finns viktiga placeringar att plocka, en åttondeplats ger X antal kronor mer än niondeplatsen och så vidare. Tveksamt dock hur mycket Nabil Bahoui reflekterar över det.

Bara två matcher kvar nu. Kalmar hemma och Elfsborg borta. Kul.

Text: Love Lindqvist
Foto: Daniel Bengtsson

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version