Site icon Svarta Rubriker

Månadens spelare: Maj

Riktigt svårt att utse månadens spelare den här gången. Både damlaget och herrlaget har blandat i prestationer och ingen spelare har levererat i samtliga matcher i maj. Valet faller till slut på dessa två:

Rosa Kafaji

Efter en trevande inledning med ett par starter på bänken har Rosa nu växlat upp och utmärkt sig som en av de bättre spelarna i laget. AIK:s taktik har alltjämt varit att skydda det egna målet och istället försöka ta till vara på chanserna som bjuds, och tack vare Rosa så blir de chanser fler och farligare. Mot Hammarby kvitterade hon i slutminuterna med en riktigt läcker volleyträff och i den tuffa bortamatchen mot Kristianstad låg hon bakom målet som säkrade en poäng. I 0-7-förlusten mot Rosengård var det bara 17-åriga Rosa Kafaji som såg ut att höra hemma på samma plan som landslagsspelarna Corline Seger, Nathalie Björn och Olivia Schough.

Bubblare: Honoka Hayashi

Japanskan visar stundtals riktigt hög klass i matcherna. Gjorde två mål i segerderbyt mot Djurgården och assist mot Kristianstad. Första halvleken mot Hammarby var hon dominant. Om hon kommer upp i högstanivå i matcherna så kan det vara skillnaden mellan noll och tre poäng.

Nicolas Stefanelli

Det har varit en märklig månad. Bara två segrar på fem matcher, men visserligen bara en förlust. Stundtals ser AIK ut som en given guldfavorit och sedan plötsligt jagar man kvittering hemma mot Mjällby. Tillskillnad från Otieno som tog hem utmärkelsen i april så har ingen spelare levererat på hög nivå i varje match. Stefanelli har däremot levererat mål i viktiga skeden. Hans två mot Mjällby innebar att AIK gick in i uppehållet med ett hyfsat utgångsläge, mot Malmö slog han inlägget som Lasse Nielsen styrde in i eget mål och mot Elfsborg är det Nico som ordnar den matchvinnande straffen.

Bubblare: Bilal Hussein

Sedan Bilal kom in i A-laget har det varit lite otydligt vilken roll han ska spela. I tidigare intervjuer har han själv menat att han trivs som tia och vill göra mål och assist. Men det är först nu när han omfamnat rollen som defensiv mittfältare som han verkligen har blommat ut. Hans långa djupledsbollar har blivit ett riktigt vasst anfallsvapen.

Foto: Joakim Hall

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version