Site icon Svarta Rubriker

Ny gräsmatta på plats till hemmamatchen mot Falkenberg

Snackisen efter den senaste hemmamatchen mot Malmö FF blev till stor del det bedrövliga skick som Friends Arenas gräsmatta var i. Spelare kunde knappt vända upp utan att det lossnade stora tuvor och spelare såväl som supportrar var förvånade över hur gräset kunnat bli så dåligt efter bara en hemmamatch. Nu bekräftar höjdare inom AIK Fotboll att en ny gräsmatta kommer vara på plats mot Falkenberg den 5 juli.
– Det var ingen som var nöjd med planen, varken arena, lag, spelare eller ledare. Det aktualiserades ganska fort att någonting behöver göras att de har satt igång en plan för det. Arenan tillsammans med det bolag som driftar planen står för det arbetet, de ska hålla oss uppdaterade i processen under veckans gång, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius och hänvisar ytterligare frågor till vice klubbdirektör Fredrik Söderberg.
– Vi tog en diskussion med dem redan under matchen mot Malmö. Det ska man vara ärlig och säga att de var minst lika förvånade över mattans skick och hade ingen annan åsikt än vi, ambitionen måste vara mycket högre för både Friends Arena och AIK Fotboll, säger Söderberg.

I början av AIK:s år på den nya Nationalarenan i Solna var det ofta problem med gräsmattan. Ingen tycktes ha tänkt på att det aldrig kommer in något solljus och att monstertruckar och rockband ska komma och kräva uppmärksamhet. De senaste åren har det dock blivit bättring, fram tills matchen mot Malmö i söndags.
– Tillsammans med arenapersonalen har vi kommit fram till en bra planering och en bra hanteringsmodell som man har skött. Det verkar som att man har frångått det nu och då måste vi fråga varför, säger Söderberg och fortsätter:
– Att man lägger in en ny matta nu är kanon. Eller, det är nästan en förutsättning skulle jag säga. Men då vill AIK Fotboll vara delaktiga i planeringsarbetet eller ha ett frekvent informationsutbyte i hur skötseln av den mattan blir. Det intressanta är inte att vi har en ny matta till matchen mot Falkenberg, det intressanta är hur den mattan ter sig efter Falkenbergsmatchen. Vi behöver säkerställa att det här inte kommer ske igen. 

Bland AIK:are har det diskuterats om klubben kanske ska se över att göra en comeback på Stadion, arenan som var AIK:s hem mellan 1912 och 1936. Huruvida en flytt är möjlig eller ej verkar AIK inte ens ha funderat över.
– Det vill jag inte ens spekulera i, säger Söderberg. Vi har avtal med Friends Arena, det är vår hemmaarena och vi vill av alla olika skäl spela på vår hemmaarena. Det har alltid varit vår ambitionsnivå oavsett vad. Det är fortsatt det som vi jobbar för såklart. De är vår hyrsevärd och vi får se till att tillsammans med dem säkerställa att det blir en bättring.

Liknande artiklar
Styrelsen tar ställning till motionerna – vill behålla AIK-stilen och tiger om VAR

AIK:s styrelse har nu tagit ställning till motionerna som skickats in till årsmötet den 3 mars. En motion som fått Read more

Sigthorsson alltjämt borta – missar första cupmatchen

Kolbeinn Sigthorsson kommer inte komma till spel när svenska cupen inleds på lördag mot Jönköping Södra. – Just nu är han Read more

AIK tappade ledning två gånger om – bitter förlust mot Dif i Svenska cupen

AIK förlorade den första matchen i årets Svenska cupen. 457 betalande åskådare hade tagit sig till ett blåsigt Skytteholm och Read more

AIK släpper årskort till Elitettan – betala vad du vill och kan

AIK kommer i veckan släppa årskort till damernas matcher i Elitettan. Kortet är lite speciellt utformat och kommer finnas i Read more

Exit mobile version