Site icon Svarta Rubriker

Reservbetonat AIK föll mot Djurgården

Det blir inget gruppspel i Svenska Cupen 2021. Det står klart efter att AIK förlorade mot Djurgården i den andra kvalomgången med 1-3. Föga förvånande med tanke på startelvan som skulle ta sig an detta damallsvenska motstånd. I startelvan fanns bara Majasaari, Nordin, Finndell, Danielsson och Kafaji som brukar vara ordinarie. Ingen Grabus, ingen Redenstrand, ingen Johansson, ingen Lindell… I Cmore före sändningen förklarade Caroline Sjöblom varför de väljer att vila flera nyckelspelare.

– Prio är att vi tar oss upp i Damallsvenskan. Vi har inte råd att chansa med våra spelare nu.

Till en början märktes det däremot inte att det var ett reservbetonat lag från Elitettan som mötte allsvenskt motstånd. AIK kontrollerade matchen och Rosa Kafaji visade att hon håller på en hög nivå och är ämnad för stordåd. Djurgården lyckades dock spela sig tillbaka i matchen och det var gästerna som kom till flest farliga målchanser, dock fortfarande 0-0 i halvtid.

I andra halvlek visade Djurgården att de trots allt spelar i en division högre och att de har landslagsspelaren Olivia Schough i laget. Majasaaris nolla sprack snabbt när den tidigare AIK-spelare Fanny Lång fick stå helt fri i straffområdet. 0-1 gjorde att luften gick ur hemmalaget både 0-2 och 0-3 kom rättvist.

Precis i slutet av matchen fick AIK ändå in en reduceringsboll, och det var Clara Härdling som satte dit den. Härdling inledde årets säsong riktigt bra när hon vikarierade som central mittfältare. Efter att ha återhämtad sig från en fotskada har hon inte riktigt hittat tillbaka till startelvan, det har bara blivit några inhopp som ytter. Idag visade hon att hon gör mest nytta på det centrala mittfältet och lär vara med och slåss om en startplats under de resterande sju omgångarna av Elitettan.

Foto: Daniel Bengtsson

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version