Site icon Svarta Rubriker

Rosa Kafaji briljerade när AIK krossade Kvarnsveden med 6-0

Att AIK varit en segermaskin i år har inte undgått någon, men trots alla trepoängare så är det inte många matcher som varit rena utklassningar. Den senaste segern med mer än två måls marginal kom i omgång 3 när Sandviken besegrades med 5-0. Fram till nu det vill säga.

AIK kom till spel utan ordinarie högerbacken Samantha Ammanuel. Istället tog lagkapten Matilda Rosqvist högerbacksplatsen och 17-åriga Rosa Kafaji klev upp som högerytter. Det skulle visa sig vara ett klokt drag av tränarduon Sjöblom och Svanström.

I Kafaji vet man att man får en teknisk spelare som alltid kommer försöka göra sin motståndare. Det dröjde inte lång tid innan hon fått övertaget Kvarnsvedens vänsterback. Efter 17 minuter bjöd hon hela motståndarbacklinjen på en åktur och satte dit 1-0 med vänsterfoten, tre minuter senare sprang hon sig fri i straffområdet och lobbnickade in 2-0 och i den 25 minuten assisterade hon till Adelisa Grabus 3-0-mål. Innan halvleken var över hade Grabus hunnit sätta 4-0, sitt 16:e mål på 15 matcher.

Kvarnsveden var ett besegrat lag i andra halvlek och AIK såg ut att inte vilja visa någon nåd. Grabus byttes ut mot Clara Härdling och Rosa Kafaji gick in centralt i jakt på sitt hattrick, men nu var det på vänsterkanten som det skulle hända grejer. Jenny Danielsson, lagets normalt sett bästa spelare, hade varit tämligen anonym i första halvlek. Andra halvlek inledde hon med att lobba in 5-0 från halvplan och om bara lagkamraterna haft lite mer skärpa skulle det även blivit ett par assist. Innan matchen var slut skulle även 16-åriga Piyatida Somkumpee bytas in och sätta 6-0 som också blev slutresultatet.

Rosa Kafaji placerar in matchens första mål

Efter matchen var Rosa Kafaji glad över att fått spela 90 minuter och vara tillbaka i målprotokollet, men mycket vill ha mer.

– Det är skitkul. Kul att vara i form, eller håller på att komma i form i alla fall. Det kändes bra idag, jag spelade bra liksom. Men jag försökte göra ett till mål, jag ville göra hattrick.

Man blir inte serieledare med god marginal om man förblindas av sina framgångar, någonting som Caroline Sjöblom personifierar efter 6-0 mot Kvarnsveden.

– Vi gör det vi ska idag. Vi kommer till många målchanser, vi gör mål. Sen är det alltid så att vi inte är supernöjda med speluppbyggnaden från det egna målet. Där behöver vi jobba på detaljerna och utveckla spelbarheten. Det är inte alltid bara bollhållaren som gör fel utan det kanske inte alltid finns alternativ att passa till. Men i det hela är jag supernöjd, 6-0, säger huvudtränaren.

Ni vinner med 6-0 och du lyfter ändå fram det negativa?

– Hehe ja…

Men det kanske är därför ni leder serien?

– Så är det, vi är aldrig fullärda.

Foto: Daniel Bengtsson

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Nu blir det Svarta Rubriker

När jag var liten drömde jag om att bli sportjournalist. Sitta på de stora arenorna runt om i världen och Read more

Exit mobile version