Site icon Svarta Rubriker

Samtal: Sigthorsson trivs med att äntligen kunna hjälpa laget

För första gången på väldigt länge gjorde AIK en riktigt bra match. Och för första gången på en evighet levde den tilltänkta anfallsstjärnan Kolbeinn Sigthorsson upp till sitt CV. I segern mot Helsingborg assisterade han till 1-0 och var en av de bästa spelarna på planen.

– Jag har uppenbarligen inte spelat så mycket matcher det här året. Det kändes bra idag och jag känner att jag är på väg att komma i form. Jag får mina minuter och det är positivt, någonting att bygga vidare på. Vi har väntat på den här segern, den var riktigt välbehövlig. Vi förtjänade det, vi slogs för segern och gjorde vad vi behövde för att hålla nollan och göra två mål. 

Vad gjorde ni rätt idag?

– Jag måste ge tränaren beröm för taktiken. Han har förberett oss jättebra den här veckan. Vi har jobbat på saker vi måste justera och förbättra, idag visste alla killar vad som behövde göras på planen. Vi hade en bra vecka med bra arbete bakom oss och sakerna vi jobbat på lyckades vi med idag. Det hjälpte oss uppenbarligen. 

Hur är din form?

– Formen är på väg. Jag kan pusha mig själv ännu mer, jag missade hela försäsongen och åtta månader före det. Det är riktigt bra för mig att jag får de här minuterna i benen. Jag känner att de småsakerna som man bara kan besitta genom att spela matcher börjar komma tillbaka. 

Hur har det senaste året varit för dig?

– Det har varit tufft… Innan jag gjorde comeback i juli i år så var min senaste match i november förra året. Jag missade nästan hela försäsongen och kom från att inte ens kunna spela match till att kastas rätt in. Sånt är riskabelt, det kan dra upp gamla skador. Det är bra att jag nu har gjort två matcher, 60 minuter förra veckan och 75 idag, det känns bra.

Bygger det här upp ditt självförtroende?

– Absolut, det förbättrar mitt självförtroende, men det är viktigt för laget att vinna, det behövs för gruppens självförtroende. Så länge vi tror på oss så kommer det vara enklare att spela. Vi vågar slå svårare passar som öppnar upp för målchanser. När vi vinner så kommer allting förbättras. Allting kommer på köpet så länge vi fortsätter vinna matcher.

Supportrarna väntar på att du ska explodera, ser du det hända snart?

– Säkert. Det jag behöver göra är att se till att hjälpa laget genom att vara mannen som kan hålla bollen i anfallet. Idag fungerade det bra och jag tycker att jag har gjort det bra de senaste matcherna. De här extra förmågorna som kommer fram hos mig när jag får spela matcher kommer ge mig möjligheten att vara mer effektiv framför målet och komma till målchanserna. Jag har inte fokuserat på att bara sätta bollen i mål, först och främst måste vi vinna bollen, komma upp i banan och skapa chanser. Det är det vi fokuserar på i vår taktik för tillfället. Men jag kommer självklart pusha mig själv, jag vill alltid göra mål. Förut blev jag arg och frustrerad när jag inte gjorde mål, men nu ser jag på det på ett helt annat sätt. Jag vill snarare hjälpa laget i uppbyggnaden och när jag kommer i form så kan jag förhoppningsvis göra både och. 

Du blir inte frustrerad längre?

– Anfallare strävar alltid efter att göra mål. Men jag förstår vår situation, om jag bara försöker stå på rätt plats så kommer jag inte vara viktig för laget. Vi jobbar just nu på att komma högre upp i banan och när vi är där kommer jag kunna smyga mer runt målet och få möjlighet att göra mål. Det är också viktigt för mig. 

Passar den nya tränarens spel dig bättre?

– Jag kan inte riktigt svara på det eftersom jag missade för mycket med den förra tränaren. Jag tittar bara på vad jag gör just nu. Den nya tränaren har bara haft några få matcher och vi behöver växa in i vår taktik och spela ännu bättre, det finns mycket vi behöver förbättra för att laget ska göra mer mål. Det är även viktigt att vi höll nollan, när man gör det så får även försvaret självförtroende. Det var en bra match och ett bra resultat, men det kan bli ännu bättre.

Foto: Jojje Lidén

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Sigthorsson alltjämt borta – missar första cupmatchen

Kolbeinn Sigthorsson kommer inte komma till spel när svenska cupen inleds på lördag mot Jönköping Södra. – Just nu är han Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Exit mobile version