Site icon Svarta Rubriker

Sjöblom hoppas avbytarna tar chansen i kvällens cupmatch

Ikväll klockan 20.00 spelar AIK en bortamatch mot Gamla Uppsala i Svenska Cupen. Gamla Uppsala ligger på femte plats i Division 1 norra Svealand och bör inte vara några problem för AIK som toppar serien över. Men dagens motståndare har haft fördelen göra en ordentlig scouting till skillnad från AIK.

– Faktiskt så vet vi inte så mycket om dem. Jag har frågat runt bland kontakter, känner ett par tränare som har mött dem i serien. Vi har i textform fått ganska mycket om dem men det är svårt när man inte sett några videoklipp eller sett dem i matcher. Vi vet mycket om hur de spelar men inte exakt hur det ser ut, säger tränare Caroline Sjöblom.

Trots att Sjöblom och tränarkollegan Robert Svanström inte haft möjligheten att se någonting av kvällens motståndare så ser träningsförberedelserna i stort sett ut som vanligt.

– Det är i princip likadant men att vi ännu mer har fokuserat på vårt egna spel. Vi ska göra våra saker bra och sen får vi anpassa oss efter hur de agerar, om de sätter den höga press som de har gjort i serien eller om de faller ner eftersom de möter ett lag från Elitettan. Uppladdningen är i princip densamma men kanske att vi har lite sämre koll på detaljer om motståndarna, säger Sjöblom.

Vad tänker du kring att det blir en paus i seriespelet?

– Jag ser det som ganska positivt. Vi får möjlighet att ge fler spelare chansen, sådana som håller på att konkurrera om att ta sig in i startelvan får verkligen visa idag hur bra de är och de förtjänar att få en chans över 90 minuter. Vi har även ganska tuff belastning just nu så det är en vågskål hur spelarna ska matchas idag. Vi har valt att byta ut lite spelare från den senaste startelvan och ge lite fler spelare chansen. 

Några du hoppas tar den chansen lite extra?

– Kanske framförallt Kajsa Kjellander och Emma Becker som inte fått så mycket chanser i serien eftersom man inte byter så mycket i en backlinje och det tar tid att spela in spelare. De två är duktiga spelare som nu får chansen. Emma Becker har gjort det väldigt bra när vi lånat ut henne för matcher i division 1 så det ska bli spännande att se idag hur hon tar sig an att spela från start och möta riktigt duktiga forwards. Uppsala har spelare som spelat i Damallsvenskan som nu är i division 1, det är ett tufft lag vi möter. 

Kommer ni ta med er några F19-spelare utöver det vanliga?

– Nej, vi kommer inte göra det. Vi har med den trupp som vi har, men Piyatida (Somkumpee) är ju en F19-spelare egentligen och hon ingår i truppen idag. Men annars har vi valt att inte plocka in några fler. 

Foto: Jojje Lidén

Liknande artiklar
Robert Falck om det första året som ordförande och vilka utmaningar som väntar

– Alla säger att det är en karusell, kaos, hårda och tuffa tag, att vi är hotfulla mot varandra... Men Read more

Sigthorsson alltjämt borta – missar första cupmatchen

Kolbeinn Sigthorsson kommer inte komma till spel när svenska cupen inleds på lördag mot Jönköping Södra. – Just nu är han Read more

Samtal: Tobias Ackerman berättar hur scoutingarbetet går till inom AIK

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har aldrig riktigt varit en person som hamnar i rampljuset. När han omskrivs i media är Read more

Anne Mäkinen är den moderna ledaren som ska ta AIK in i framtiden

Hösten 2019 gjorde AIK en rekrytering som i framtiden kan komma att ses som ett viktigt startskott för klubben. När Read more

Exit mobile version